Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stydím se za prezidenta!

Výrok, který se na mě valí ze všech stran! Chrlí ho facebookové profily, je slyšet z úst většiny politiků i elity národa. Je to tak intenzivní, že mě to donutilo přemýšlet nad tím, proč tu větu každý tak vehementně prohlašuje?

 

Stydím se za prezidenta je asi ta nejčastější věta, která opět hýbe touto zemí! Snad díky tomu červené trenýrky opět přijdou do módy. Možná kauzu dokonce někdo využije jako marketingový tah pro prezentaci svého nového produktu, třeba piva z Vysočiny nebo vlastní prezentace - třeba Mareš! :D  I když to doma neřešíme, protože žijeme běžnými i mimořádnými starostmi, tak i přesto nebylo možné kauzu nezaregistrovat. Nevšimnout si a nezačít se zajímat co se zase stalo? A věřte! Vážně jsem se to pokoušela naprosto ignorovat veškeré to dění kolem! Nakonec jsem byla slabá a jsem "v tom" jako většina republiky! :D Je to tak intenzivní, že mě to donutilo asi po čtyřech letech napsat tento blog! Ta intenzita, ta nutnost se vyjádřit je určitě i cítit z těch vykřičníků, které se mohou objevovat i v dalším textu. :) 

Velkou záhadou je mi jeví ta spokojenost sama sebou všech těch, kteří ji opakovaně a rádi hlásají všemi směry. Jakoby neopakovali tisíckrát vyřčenou větu, která je snad už častější než: "nechce se mě do práce"! :D Jakoby v té bezobsažné větě bylo nějaké poselství! Jakoby dokázala něco změnit! Přesto každý z těch co ji vykřikují se dmou nevysvětlitelnou falešnou pýchou a sebe zadostiučiněním. Snad protože se ti všichni křiklouni nestydí říct konečně něco veřejně? Nevím!  Nejsem si jistá z čeho hlásající čerpají? Zda ty pocity opravdu prožívají nebo jen bez jakéhokoli zamyšlení kopírují chování těch druhých stejně rozhořčených? Kopírování chování druhých a papouškování už vyřčených názorů je tak typické pro naši politickou scénu i pro jejich voliče. Podobně to dělají malé děti, když chtějí vypadat dospěle, když chtějí zaujmout. Obdobné chování můžeme pozorovat i u opic, ale tam půjde spíš o zábavu.  

Je mi opravdu líto, že nevím kdo s tou větou popírající sebe sama vlastně přišel první? Kdo byl tím, kdo na sebe vzal tu obrovskou zodpovědnost nést hanbu prezidenta státu? Kdo rozpoutal tu neutuchající touhu neustále vykřikovat: Stydím se za prezidenta?  Kdo způsobil, že se tento postoj šíří jako neštovice bez očkování? Kdo se první postavil do rodičovské role ve vztahu, kde je prezident tohoto státu pasován do role neposlušného, nevychovaného fracka, kterému musí už konečně někdo vysvětlit jak se má chovat? Bohužel jen zkušení rodiče vědí, že tento způsob výchovy u dětí je zcela nefunkční a dokonce naprosto kontraproduktivní. A tak pochopitelně nezabírá ani u prezidenta! Takže čím více rozhořčených se v této zemi za prezidenta stydí, tím více prezident revoltuje a "nesprávnou výchovu“ tak naprosto s nadhledem potírá! A nejen to, dokonce se u toho skvěle i baví! Čím více se zoufalý „rodič“ pokouší neposlušnému dítěti domlouvat, peskovat ho, nadávat mu, ponižovat ho, tím více trucovité dítě v podobě prezidenta dává najevo svůj nesouhlas a především naprosto logický despekt! Tímto přístupem je pochopitelně křičící dav ještě více deprimován. Což ho nutí křičet a pohoršovat se ještě víc. Jenže jeho zoufalé výkřiky neslyší ty správné uši a jen se vrací v ohlušujících ozvěnách zpět k ústům rozhněvaných. Pocity rozhořčení, zoufalství a beznaděje otřásají každým z křičících, protože zoufalým voláním chtějí vyvolat stud, pokání, omluvu. Jenže místo toho vidí jen aroganci, smích a pocit vlastního vítězství. Ještě horší je, že vlastně vůbec nechápou proč takhle reaguje?! Proč se nechytne za nos?!  Proč neodstoupí?! Proč se nestydí?! To jsou otázky, které se křičícím honí hlavou. Jenže proč by se styděl? Vždyť se stydí oni? :D A prezident, ten se skvěle a opakovaně baví. Čím větší řev, tím lépe! 

A proč se to vlastně děje? No, hysterie si respekt ještě nikdy nezískala. Většina z nás to asi z výchovy vlastních dětí zná. Když křičíme na děti, tak začnou plakat, vztekat se nebo prostě revoltovat. Když chceme, aby něco změnily musíme s nimi mluvit v klidu, s rozvahou a nejlépe i s respektem, který jim patří stejně jako každému jinému! Ano respekt patří stejně tak malým dětem, jako prezidentovi a stejně tak jako nám samým! Říká se tomu zrcadlení, když nemáme respekt sami k sobě nezískáme ho ani od druhých. A TADY JE JÁDRO PUDLA! Prezident si totiž váží sám sebe, tak prostě nepotřebuje respekt křiklounů, politiků, novinářů ani nikoho dalšího. Vystačí si prostě s tím vlastním! Takže je mu u zadku, že se za něho stydí půl národa nebo víc. Kdo by to počítal? A tak i ten stud se vrátí k těm volajícím! Další nastavené zrcadlo, tentokrát o studu! Možná každý z těch co křičí: Stydím se za prezidenta! prožívá každý den nějaký druh studu. Možná se stydí  říct co si myslí, protože se stane neoblíbený. Možná se stydí stát si za vlastím názorem, protože neví jestli má pravdu! Možná se stydí, dělat něco jinak než ostatní! Možná se stydí porušovat společenská pravidla a zvyklosti. Možná se stydí porušovat zajetá klišé a dělat věci, tak jak sám chce! Možná se bojí porušovat pravidla, protože ho druzí odsoudí! Možná bych takhle mohla pokračovat do nekonečna! Jisté ovšem je, že každé takové možná vyvolává v těch, kteří prostě nedokážou žít svůj vlastní život a podle vlastních představ. Ti, kteří žijí v zajetých kolejích,které jim nalinkovali rodiče nebo společnost musí prostě nenávidět prezidenta, který si dělá co chce, místo aby je prezentoval a ještě se jim směje do očí! To přece vytočí!: Já se chovám jak mám a prezident si dělá co ho napadne! Chápu tu nenávist!!!! Taky bych Zemana nesnášela! :D  Ta nenávist samozřejmě je cítit všude! Jenže ten, kterému je určena po něm stéká jako po mastném. Pravidla si určuje sám, protože ví, že na to má každý z nás právo v rámci zákona právo! Nepotřebuje respekt, druhých, protože má ten vlastní. Nepotřebuje souhlas, těch kteří jim opovrhují, vystačí si s tím svým a svých nohsledů. Jen se prostě poslední dobou asi trochu nudí a tak prostě udělal takový roztomilý vtip, kterému se sice nejvíc zasmál sám, ale o to mu vlastně šlo! Pobavit se! :)

Takže pálení trenek byl jen další velmi úspěšný pokus na sebe strhnout pozornost a donutit tím nejlevnějším a nejjednodušším způsobem o sobě mluvit celou republiku. A to pan prezident zvládl na jedničku. Ano říkám pane prezidente! Vážím si sama sebe a tak respektuji i ty druhé! Nejsem šťastná, že prezidentem je právě on, ale respektuji to! A neřeším co si o nás myslí v zahraničí, fakt NE! Stydět se za druhé není v lidských možnostech! Pokud se vám to přesto děje, tak se vlastně stydíte sami za sebe. Zeman vám jednoduše nastavuje zrcadlo vlastní osobnosti! Ale mě se nezrcadlí! Jsem v souladu s tím co dělá, protože jsem v souladu sama se sebou. Je to prezentace jeho osoby, nikoli má. A nikdo z nás nemá právo říkat co má dělat či nemá dělat. Stejně tak činí on a neříká svým voličům ani odpůrcům jak mají pracovat ve svém zaměstnání. Možná si říkáte, že je za svou práci placený, ale to každý z nás a přesto občas nepracujeme v práci, tak jak bychom měli.  I on je jen člověk a není bez chyby stejně jako každý z nás. Každý máme právo na omyly a přešlapy. A tenhle jeho další výstup nebyl snad ani to. Možná je to jen pro některé za hranicí vkusu, ale nic víc. Kdyby kolem té záležitosti nebylo takový rozruch, tak to v zahraničních médiích normálně přešli. Pouze někoho pobavil a někoho nasral, ale všichni bychom to měli brát s nadhledem! :) Život máme jenom jeden a pokud nemáte rádi Zemana, tak proč trávíte celé hodiny tím, že se o něm bavíte? Tady je přeci něco špatně! :) 

Na závěr je dobré zmínit, že jsem v prvním kole Zemana nevolila a v druhém kole jsem už volit nebyla. Nebylo z čeho vybírat. To jen pro úplnost! 

Autor: Michaela Pazourková | sobota 16.6.2018 10:11 | karma článku: 43,09 | přečteno: 10200x
  • Další články autora

Michaela Pazourková

Sofiina volba?!

Úvaha o morálce, o Sofiině volbě (možná), o životě a smrti. Úvaha o pokrytectví, které je tak hluboce zakořeněné, že jsme mu začali věřit.

1.4.2021 v 15:23 | Karma: 11,04 | Přečteno: 385x | Diskuse| Společnost

Michaela Pazourková

Petr Kellner

Překvapilo mě, že smrt nejbohatšího Čecha alespoň na jeden den v roce převálcovala zprávy o koronaviru.

31.3.2021 v 0:36 | Karma: 18,68 | Přečteno: 632x | Diskuse| Společnost

Michaela Pazourková

Jsme národ xenofobů, rasistů nebo jen malé ublížené děti?

Úvaha o tom proč máme strach z přistěhovalců? Proč se nechceme s dělit s nimi ani s nikým jiným? Proč stále naříkáme, proč nejsme schopní převzít zodpovědnost za vlastní život? Máte pocit, že ty otázky spolu nesouvisí? Tak čtěte!

28.11.2015 v 22:23 | Karma: 23,88 | Přečteno: 1876x | Diskuse| Politika

Michaela Pazourková

Odešel Filip Topol a tady je můj dík, že tu byl.....

Už je to hodně let, co si dávám slib. Jednou půjdu na Topola, abych viděla tu nezkrocenou vášeň. A sliby se mění.... Jednou půjdu na Topola, abych viděla tu vřelou křehkost.... Sliby, chyby! Nemáme slibovat sobě, ani druhým. Co chceme udělat, máme udělat hned! ....pak se může stát, že někdo odejde a my nesplníme slib jemu nebo sobě.....

26.6.2013 v 23:22 | Karma: 9,72 | Přečteno: 336x | Diskuse| Poezie a próza

Michaela Pazourková

Chcete zabít syna? Zavolejte 158 a policie Vám vyhoví ještě dnes!

Hořký příběh připomínající tragický film, můžeme sledovat už od pátku. Tučné titulky, dramatické fotografie, velké emoce a různé názory.

4.3.2013 v 8:38 | Karma: 26,34 | Přečteno: 2120x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  15:46

Přímý přenos Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  15:41

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51,  aktualizováno  15:21

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1853x
Podnikám, přemýšlím, pracuju, píšu, maluju bavím se a sním . Pět let věnovaných studiu Muzeologie na MU se neminulo účinkem, nicméně oboru se nevěnuji. Už několik let se pokouším o nemožné, zbohatnout intenzivním prodejem čehokoli ... :) viz:Musíš to mít!  www.musistomit.cz Když náhodou nepracuji, což je stav opravdu výjimečný, tak se zajímám o svět kolem sebe.Baví mě historie psychologie sociologie architektura, umění a ve všem jsem lajk!  Navíc píšu statusy na FCB a instagram piju víno a i o něm něco vím, a píšu špatnou poezii, evidentně.  Vyšla mně sbírka básní: Hledání, kterou nikdo nechce! :D Politika mě zajímá, ale já nezajímám ji. Díky tomu, mě nechává úplně v klidu. :) Miluju zábavu a humor, který se snažím nikdy neztrácet.

Najdete mě taky tady: 

https://www.facebook.com/mischa.sancheess

https://www.instagram.com/mischasancheess/